Η Ε΄ τάξη του σχολείου μας σε δράση δενδροφύτευσης στο αισθητικό δάσος Ιωαννίνων

Τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2018, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης του σχολείου μας, συμμετείχαν σε δράση δενδροφύτευσης, στο αισθητικό δάσος Ιωαννίνων, στην περιοχή Φρόντζου Πολιτεία όπου συμμετείχαν επίσης περισσότεροι από 250 μαθητές/τριες δέκα συνολικά Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Δήμου Ιωαννιτών.

Κατά τη διάρκεια της δράσης τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συν-εργαστούν σε ομάδες και να φυτέψουν σε γυμνό λόφο, νεαρά φυλλοβόλα δέντρα συμβάλλοντας στην προσπάθεια ανανέωσης του πληθυσμού δένδρων του δάσους.

Επιπλέον είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιστορία του αισθητικού δάσους Ιωαννίνων από τους υπεύθυνους του Δασαρχείου.

Η δράση ολοκληρώθηκε με τη δημιουργία ομαδικών έργων τέχνης με υλικά της φύσης που τα παιδιά αναζήτησαν και συνέλεξαν στο δάσος και με κεντρικό θέμα το δάσος και την προστασία του περιβάλλοντος .

Για τη δράση συνεργάστηκαν: Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Ηπείρου, ΠΕΕΚΠΕ ΗΠΕΙΡΟΥ (Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την περιβαλλοντική Εκπαίδευση), Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, Δασαρχείο Ιωαννίνων και Τμήμα Πρασίνου Δήμου Ιωαννιτών.